Race report - Fagervann Opp 2015

Stor takk til arrangørene som nok en gang bruker fritiden sin på å lage en herlig dag i skogen for oss andre! Det er kloss på arbeidstid, og midt i ferien for mange, så det er ikke bare bare å finne flinke folk som både kan og vil!

Glad laks! Ferdig løpt og badet :) 

Glad laks! Ferdig løpt og badet :) 

Fagervann Opp har vært og er fremdeles et av favorittløpene mine. Har du ikke løpt det, så bør du holde av første tirsdagen i juli neste år. Og sette av tid til å våke over påmeldingen. Så bra er det faktisk.

Det er fantastisk på alle måter - skikkelig tungt, skikkelig sti, skikkelig oppover, skikkelig tempostrekker, skikkelig tekniske partier og ikke minst skikkelig gøy! At det vanker smågodt og bading på toppen gjør ikke løpet mindre interessant! Her kan man med god samvittighet være en godtemumsende O2-snapper av en badeengel, og passe rett inn. Folk i alle aldre, kondisjon og fasong er med. Alle har det like tungt oppover, så det er et slags fellesskap i den selvpåførte lidelsen.

Løpsgjennomgang:
Unødvendig mye knuffing ut fra start. Ut fra hva jeg hørte bak meg, virket det som om noen slo seg på starten. Det er ingen som blir sinte på deg om du har litt selvinnsikt, og sannsynligvis blir det ikke noen forskjell på tiden din heller.  Still deg i startfeltet i forhold til der du tror du kommer til å avslutte. Er du konservativ er bare sannsynligheten større for at du løper med negativ splitt. De første 15 meterene er ikke der du avgjør løpet! Når det dernest kommer 200m med flate hvor du kan posisjonere deg i feltet er det enda mindre grunn til å løpe ned småbarn! 
Så med det ute av systemet - over til egen prestasjon. De første 350m går i grunn greit, pulsen går opp i 184 og blir ikke nevneverdig lavere de restende 14:30ish minuttene.
Prøver å holde litt tilbake i den første bakken. Den er bratteste bakken underveis slik jeg husker det, og det er fine løpbare partier på toppen av den. Mer løpbare i det minste. Som i slakere oppover. Uansett - her legger du listen. Du kan A) måke på og bære på syrefulle tømmerstokker opp til toppen. Eller B) holde litt igjen og så senere bykse over stokk og sten gjennom skogen som en elg i brunst.
Jeg gikk for en variant C) Pådra meg en klype syre og være litt for tung i bena til å få til den store byksingen på tempostrekkene. 

Feltet sorterte seg rimelig greit i løpet av den første bakken. 

Kverner avgårde til første tempo på ca 1km. Øker farten på flaten som jo planen var, og blir seig i steget i påfølgende motbakke. Holder takten.

Kverne kverne kverne.

Syren slipper litt og på tempostrekket  ved ca 1.5km kan jeg igjen gi litt gass.

Herfra går det i grunn litt trått. Blir løpt forbi av noen, tar igjen andre. Litt uheldig med posisjoneringen i siste bakke, og ender med å loffe bak tre andre med få muligheter til å passere i det som burde vært sluttspurten. Løper forbi brikkeavleseren, må tilbake og lese av. 

Bading, drikke og smågodt. 360-FeelGood rett og slett!

Kjappe tallfakta:
ca. 2.7 km langt
ca 240m stigning og 20m fall
Nøkkelpunkt på ca 2.2km. Da er man på toppen, og det er bortover og nedover inn til målgang. 

Data HER