Stilek på #Mandagsmila

Dette er Lett På Labbisk Institutt. Her er dagens føremelding. Lett stigning mot Vettqkollen med mulighet for åpen sti på solsiden. Flott solnedgang og panoramautsikt i de små øyeblikkene på vei opp.  Fare for snø og is langs toppen av ryggen. Siste 30 døgn: snø og skiføre.

Du tror det er solen, men ved nærmere øyesyn ser man at det bare er det faktum at Conrad har eksplosivt fraspark.

Du tror det er solen, men ved nærmere øyesyn ser man at det bare er det faktum at Conrad har eksplosivt fraspark.

På menyen stod rolig langkjøring. Turen gikk fra Sognsvann opp mot Båntjern, opp stien på østsiden av tjernet opp mot Vettakollen. På vei opp løper vi forbi etterlevningene av noe av gruvedriften som foregikk her i gamledager. Det ble utvunnet metaller her oppe i nesten et århundre fra midten av 1500-tallet, , og efter sigende en stund på 1700-tallet også.  Vi tar et elgtråkk inn til hovedstien som går til toppen. Derfra følger vi ryggen over Fuglemyr. lett opp og ned før vi slipper oss ned til Frønsvolltråkka.

Kvalmt fint på toppen.

Kvalmt fint på toppen.

Derfra dundret vi ned kjent rute, mot vestsiden av Sognsvann. Men vent. Her gikk det vist en sti inn til venstre! Den viste seg å gå mot Lynhytta, og etter å ha travet blide og fornøyde ut på midten av en myr i noen fine og faste spor, sluttet de å være faste, og vi gikk tom for sne. Hvilket ble vått. Heldigvis gjør ikke det noe, vi tørker jo :) 

Vi følger stien forbi Lille Åklungen, men der vi vanligvis pleier å ta til venstre så vi kommer ut i lien litt over nordspissen av Sognsvann fortsetter vi rett frem. Ny rute for min del, og det viser seg at den munner ut i trillestien ved Sognsvann omtrent der Pinabekken har sitt innos i vannet. Tror jeg har en ny favoritt for sommeren i år...

En deilig rolig økt. Livet er godt. Jeg er glad.
Mer sånt, mindre annet. Ja takk.

Her er ruten: