Race Prep - Rutiner før det smeller

Har man vært med i en konkurranse eller to så legger man kjapt til seg noen vaner og rutiner om hva man gjør før start. Det er ikke sikkert disse alltid har så mye hold i forskningen, men det kan være prestasjonsfremmende for deg fordi det gir deg roen mentalt, følelse av letthet eller liknende.

Hvis det er en konkurranse jeg har hatt som mål/delmål så kommer alltid nervene i større grad enn vanlig. Med dem kommer hypokondrien, noe som er litt komisk når man tar seg selv i det. Er jeg litt allergisk? Er det stølhet i den leggen, eller er det en gryende benhinnebetennelse? Ser ikke den ankelen litt hoven ut? Da er det greit å kunne holde seg selv litt i ørene og si til seg selv: Nå er du spent. Ta en bolle og slapp av - du kjenner ingen ting av dette når du står på startstreken i morgen. Skulle du mot all formodning gjøre det når du er 2 km ut i løypen, ja da får du ta stilling til det da.  

Av ting som gjøres de siste dagene så er det spesielt mat som er av betydning for min del. Jeg får lett magesmerter hvis jeg slurver, så løpsopplevelsen blir 1000 ganger bedre for meg hvis jeg holder tungen litt rett i munnen.

For min del så ser en typisk prep slik ut.

3 dager før: Kort intervalløkt for å holde blodpumpa aktiv, slipper "tunge ben" på løpsdagen.

2 dager før: Noe karbohydratholdig til middag, spiser meg god og mett. 

1 dag før: Gjerne karbohydratholdig middag, drikker godt, gjerne farris så jeg får i meg litt salter. Spiser meg mett, men ikke stappet. Dette er det jeg kommer til å tære og bære på i morgen. Greit å pakke sekken fornuftig, men ingen grunn til å fylle den med mer enn man trenger.

Løpsdagen: Stå opp tidlig og få en god frokost. Havregryn/musli & yoghurt/havregrøt. Hvis løpsstart er sen på dagen unner jeg meg egg og bacon. (Det er helt sikkert ernæringsmessig "feil" , men jeg synes det er godt). Drikke godt, unngår melk grunnet at jeg produserer mer slim hvis jeg drikker det. Vet ikke om fler har det slik?
KAFFE.      
Må      ha      Kaffe. 

3 timer før start: Siste sjanse for påfyll for min del. Hva folk foretrekker her varierer. Jeg fyller på med væske. Gjerne sportsdrikke eller farris. Spiser 80-100g mandler. Litt krutt, men ikke nok til at jeg blir "tung".

Folk har forskjellige vaner, og det som funker for meg funker kanskje ikke for deg. Derfor spurte jeg Twitter-folket også. Her er noen av svarene jeg fikk der:

Det enkle er ofte det beste:

På spørsmålet om hvor lenge før folk spiser/drikker varierer det litt hva folk foretrekker:

Hvilke rutiner har du? Legg gjerne igjen dine vaner og tips i kommentarfeltet under eller send dem på twitter til @LettLabb!