Andre løpeturer du burde prøve - motivasjon og løpeglede

Her er noen litt annerledes løpeturer som vi i LPL har funnet og skal finne glede i, og vi legger dem ut her for inspirasjon for andre. Det er ikke turer som passer for alle, men det burde være litt for noen og enhver her uansett. Når det er sagt, så gjelder det å bruke hodet, og vi tar ikke ansvaret for at du løper deg bort, i filler eller på annen måte kvester deg når du nå nyinspirert hiver deg ut i marka. Når det er sagt så er det få ting som gir meg mer hverdagslig løpeglede som den barnslige følelsen av oppdagelse, nye geografiske mål og nye sanseopplevelser.

Ut i skogen, opp i trærne!

Ut i skogen, opp i trærne!

Løpetur i skogen, i mørket, uten hodelykt.
Superfint konsept , og en personlig høstfavoritt. Man blir så oppmerksom på alt annet, lukter, lyder og mer. Anbefaler imidlertid å løpe på grusvei, ikke sti. Høye skritt og venn deg til å "se med tærne". Innbiller meg at det er flott stabilitetstrening for ankler og knær. Prøv så skjønner du hva jeg mener. Løp en vei du kjenner, så slipper du å gjøre som oss, og løpe forbi veiskillet du skulle tatt av i. Ta gjerne med lykten, men la den være avslått til du evt holder på / har løpt deg bort.

Motbakkeløp i midt-på-leggen høy nysne.
Du føler deg sjeldent mer som Rocky i Sibir enn da. Skjønner hvis den ikke helt apellerer til alle. Jeg vet ikke om jeg ville føle meg topp i strutteskjørt, og skjønner hvis ikke alle synes Sylvester er toppen av lykke heller. Men da kan man jo se for seg Cecilie Skog i stedet, og da er det vel kanskje ikke så galt strengt tatt.

"Triathlon" joggeturen 
Rett fra sykkel til løpetur. Rare ben! Egentlig mest morsom fordi det viser seg å gå over. Benene vil begynne å virke igjen. Utrolig nok. 

"Badathlon" 
Løpe fra badekulp til badekulp. Vurderer å ta patent på denne, evt lage en årlig happening ut av det. Har det på tapetet nå til sommeren. Bli med oss!  

Råskinnet 
Endelig et påskudd for å hoppe i sølepyttene som voksen uten at folk ser rart på deg. Janteloven tilsier at jeg er rar hvis jeg synes det er stas å hoppe i sølepytter når jeg nærmer meg 30. Så da har vi denne fridagen.

Motbakkeløp generelt
Motbakkeløp er ofte korte og bratte. Det finnes imidlertid en haug som ikke er det. De er lange og bratte. Men la oss nå snakke om de korte først. Motbakkeløp er en utfordring uansett kondisjon. Oppover er ... oppover. Og på toppen er det fint! Dessutene er motbakke fint og skånsomt for knærne. Siden de korte løpene er korte, er du også i kjempeform igjen allerede til banketten etter løpet! Den kan man jo alltids vinne om det ikke gikk som håpet i løypen. Som alt gjelder det å ta tingene litt med måte, her kan du får skikkelig såre legger hvis du bare måker på helt ukritisk. Har du trøbbel med knærne kan det være lurt å vurdere om det ikke er verdt å spasere ned i stedet for å løpe.

Skiløpetur
Skiløypene er der om sommeren også. Og landskapet de går gjennom er like flott. Som oftest er det litt bløtere i skiløypetraseene enn på merkede stier, men holder du kant og løper i skogbrynet er det som oftest greit hold i underlaget. Som oftest får du en blanding av å løpe på sti og i åpent lettløpt "terreng". Fint å måtte løfte bena skikkelig i lyng, og det lukter ofte ekstra godt siden det er litt fuktig. I partier hvor skiløypene går over vann eller bløt myr, er det greit å legge turen rundt. Dette er ikke de raskeste turene, men det myke underlaget gir deg fin ekstra belastning på muskler, og er et fint innslag i et variert treningskosthold. Det kan minne litt om å løpe på tjukkas til tider. Anbefaler å ta denne turen som en rolig langkjøring, og kapp av et par km av den lengden du vanligvis løper den første gangen. Da slipper du å stå midt i skogen med tomme lår.

O-løp
O som Orientering, O som Oppdagelse eller O som Offroad. Poenget er ihvertfall det samme. Kom det ut av allfarvei. Løp på skogbunnen. Uten sti. Uten vei. Løp et sted du ikke har vært før! Pass på å ikke snuble, løfte foten. Bra stalltips her er å "veve" lissene inn i snøringen over vristen, eller finne på noe annet lurt som gjør at de ikke hekter seg i hver eneste busk du skal igjennom. Legg igjen klokken, for dette kommer ikke til å gå fort i starten. Kos deg med å finne minste motstands vei, og over deilig varierende underlag. Høye sokker eller lange tights er også å foretrekke, med mindre du er ute etter tiger-looken selvfølgelig. Noen synes sårstripete legger er fint, andre synes ikke. Opp til deg.

Håper dette er til glede og inspirasjon for dere, og legg gjerne igjen dine "andre" løpeturer i kommentarfeltet. Alle forslag mottas med takk!