LPL BarteMaraton - Info

LPL Bartemaraton 42.2k 2014 - 29.11 kl.10!

Siste lørdagen i Movember er det Movember Maraton, og da er det dags å sporte den fyldige mustasjen din. Selveste rosinen i bartevoksen så å si. Kjenn hvordan den fjonge barten din kløyver vinden over leppen, som en karbonspoiler på en sportsbil. Hvordan den glitrer i solen og fanger duggen fra den kjølige Movemberluften. I mangel av egen bart kan du selvfølgelig beundre de flotte bartene rundt deg.

Som med halvmaratonet inviterer vi til fellesløping. Denne gang fra Nydalen kl.10, og vi tar sikte på også denne gang ca 5:30-6:00min/km litt avhengig av hvem som stiller, og tilpasser oss underveis. Vi løper samlet og det sosiale er i fokus, men det er greit å ha en viss selvinnsikt hva angår eget nivå. Maraton er i alle tilfeller langt, og for å matche barten, er løypen ganske hårete. Riktig nok er den ikke kontrollmålt, men det ligger an til rundt 1000m stigning ifølge Lommekjent.no. 


Klikk på bildet for å komme til traséen på Lommekjent.no

Klikk på bildet for å komme til traséen på Lommekjent.no


Servicepunkter

Til info er det ingen servicepunkt, og man er selv ansvarlig for å ta med seg det en skulle trenge for å gjennomføre distansen. Forsøpling er forbudt, og det du har med deg inn, skal du ha med deg ut. Vi passerer både Bjørnholt og Ullevålseter på veien, men det er usikkert om Bjørnholt holder oppe. Planlegg derfor som om du må ha med deg alt du skal forbruke.


Løypebeskrivelse

Vi starter ut fra Gullhaug Bru i Nydalen (rett ved mikrobryggeriet), og løper opp langs Akerselven, krysser bilveien ved Frysja, og fortsetter opp mot Maridalsvannet. Etter å ha fulgt veien under togskinnene, drar vi opp gjennom skogen (ca 100 meter på sti) for å komme oss til grusveien. Vi følger grusveien rundt Maridalsvannet, forbi Sander gård, og ender ut på asfaltveien. Vi følger asfalten langs vannet, forbi kirkeruinene frem til Hammeren. Ved Hammeren tar vi til høyre, og er nok en gang inne på grusvei. Nå har vi løpt ca. en mil, og det skal nok en gang klatres. Vi løper på vestsiden av Skjersjøelven, og er i traséen til motbakkeløpet Skjennungstua Opp. Etter 3km med alternerende flater og motbakker er vi kommet opp en skikkelig kneik, og er ved Skjersjødammen. Her tar vi til høyre og følger grusveien på østsiden av Skjersjødammen. Det er noen fine flate partier med flott utsikt her, før vi begynner med å skulle komme oss over ryggen før Bjørnholt. Ved Bjørnholt drr vi over tunet og ned trappen mot dammen. Herfra følger vi blåstien ca 700m opp til grusveien, hvor vi holder venstre og drar mot Vindernhøgda. Her kommer det et parti på sti, med skikkelig mannevond stigning i enkelte partier. Vel oppe er det imidlertid verdt det, finere rygg å la bena trille ned fra skal du lete lenge etter! Vi knaller videre nedover, løper utenom Lørenseter, og holder stien til vi kommer ned til veiskillet ved Aurtjern. Herfra skal vi nok en gang på klatretur. Vi drar oss opp kleivene til Slakteren, løper forbi Nordmarkskapellet, og begynner turen opp mot Skjennungsåsen. Vi løper i retning av Tryvann, men tar til venstre i veiskillet før Lille Tryvann. I stedet for å løpe innom Skjennungsstuen, løper vi direkte ned til Ullevålseter. Fra Ullevålseter løper vi lysløypen ned på østsiden av Sognsvann. Fra Sognsvann løper vi videre på gangveien som går parallelt med t-banen til vi kommer til rundkjøringen. Her krysser vi veien pent og pyntelig, før vi holder venstre ut Carl Kjelsens vei. Et fint og slakt parti til å hvile bena på. Til høyre får vi etterhvert flott utsikt over Oslo fra Havnabakken, før det går nedover igjen i det vi passerer Tyskertoppen. Vi kommer ut i Maridalsveien i et t-kryss, og der kommer vi oss over veien til siden med fortau, før vi løper nedover. Vi holder Maridalsveien forbi rundkjøringen på lokket over Ring 3, og ved Shell stasjonen like før neste rundkjøring tar vi inn høyre til Biskop Heuchs vei. Nå er det ikke lange strekket igjen, og vi smetter inn til venstre på løpeløypen rundt Voldsløkka for å sanke de siste meterene.
Vel gjennomført!

Påmelding

Påmelding skjer gjennom donasjon på LPLs MoSpace. Legg igjen navnet ditt så får vi både takket deg, og inkludert deg i omtalen av dette episke barte-eventyret. Vi setter også pris på om du/dere også gir oss en heads up på Instagram eller i kommentarfeltet hvis dere stiller!

Viktige nøkkelpunkter:

 • Du løper på egen risiko, så kjenn dine begrensninger, og løp fornuftig
 • Ta med deg det du trenger av væske og mat
 • En penge eller to i tilfelle vaffellysten skulle ta deg
 • Kle deg etter forholdene
 • Ta med fulladet telefon, gjerne i plastpose
 • Har du tatt det med deg inn, tar du det også med deg ut
 • Maraton er langt. Dette er også bratt. 
 • Påmelding skjer gjennom en donasjon på MoSpace.
 • Start Nydalen , Gullhaug Bru kl.10, 29.11
 • 42.2km herlig samlet løping i 5:30-6:00 tempo, med flotte flagrende barter