Racereport: SRM sesongåpning

I dag var dagen endelig her!

SRM startet for sesongen, og det vanket ukas forsprang på kvelden etterpå. Med andre ord så var det duket for en koselig aften, uavhengig av prestasjon.
Nesten.
Først skulle det ytes, så det siden kunne nytes.

40:32 på 10km, Ny pers. YAY! Ny duppeditt- YAY!

40:32 på 10km, Ny pers. YAY! Ny duppeditt- YAY!

Vi kom rett ut av et 4 ukers skippertak på formfronten, og dagen i dag var dedikert til formsjekk. Edvard hadde fått litt av vårens basilusker, og måtte melde avbud, men Conrad og jeg stilte på startstreken. Traséen var kort fortalt perfekt i dag, hvis man ser bort i fra bittelitt vind fra sør. Dekket var såvidt fuktig, så null støv. Snefritt, og deilige 6 grader pluss, ikke for varmt eller for kaldt. På toppen av det hele hadde jeg spandert på meg fancy-schmancy klokke. Hva er vel da bedre enn å innvie den med PB på 10K. Forrige gang distansen ble testet for min del var riktig nok Sentrumsløpet i fjor, men da gikk det på 45:01, og i dag gikk det på 40:32. 

 

 

Min opplevelse av dagens løp:
Fin oppvarming med Conrad, kjørte litt rolig jogg og et par småspurter for å få hjertet i gang. 

Stilte i 3. pulje til start for å unngå at det var beinkjør i starten. Puljen loffet avgårde såvidt over 3:00 min/km så den planen gikk jo i do. Holde øye med klokken , sakke ned litt nå Daniel, det er tre runder pluss litt til du skal igjennom. Ikke frem til volleyballbanen og tilbake.

1. runde går mer eller mindre etter skjema. TETT med folk i løypen, fine rygger å holde, litt slalom å ta igjen folk, bli løpt forbi, og manøvrere turfolket som var ute for å nyte solen.
Km-tider 3:49, 3:52, 4:01. Målet var 4:00 +/-  5sek

Deilig at en del gir seg etter 1 runde. færre folk i løypa, mindre slalom. Havner bak en rygg som går nesten rett, men ikke helt. Blir for tregt inn i motbakkene etter runding på 2. runde og gjør en dårlig km. Må øke på for å ta inn.
Km-tider 4:05, 4:09, 4:16. Målet var 4:00 +/-  5sek

Møter de som har løpt 1 runde og som varmer ned. Noe motgående trafikk, kommer ikke forbi før svingene er over, banner litt inni meg og brenner krefter for å få opp snittet igjen. Ser en dame 50m frem som jeg bestemmer meg for å lukke luken til Hun løper bra tempo, og jeg kan holde rygg. TAKK!
Løper forbi litt ute på siste langside av vannet, og håper jeg kan gi litt drahjelp på  slutten. Usikker på om jeg skal skvise krefter fra 8 eller 9 km. Ender på pyseversjonen og skviser kun den siste km. Angrer litt, men ikke så mye.
Km-tider 4:03, 4:17, 4:10, 3:49 Målet var 4:00 +/-  5sek, og så lavt som mulig på siste.

Resultat: 39:21 på 3 runder (nr.8 av herrene som løp 3 runder) og 40:32 på 10K (Ny pers!)

Her er Daniels data: