Mandagsmila i motbakke - fra kolle til kolle. 6x5min.

I går hadde jeg lyst til å prøve en ny runde. Ikke at komponentene var nye, men å løpe innom disse stedene i denne rekkefølgen har jeg ikke gjort før. Det hadde vært en regnskur, og jeg kom lovlig sent igang, så det ble sommernattsløp med duften av våt skog. Det er godt for sjelen det!

Start ved Sognsvann, opp forbi Botntjern, opp brattsiden av Vettakollen, over Fuglemyr og ned til Frønsvolltråkka. Derfra opp til Frognerseteren, opp akebakken til Frognerseteren T-bane stopp, gjennom skogen og ned til veien ved Store Tryvann, for så å skjære tilbake Frønsvolltråkka og ta den bratte bakken parallelt med Pinabekken ned tilbake til Sognsvann.

På dagens meny stod det 10min oppvarming etterfulgt av 6x5min med motbakkeintervaller, 10 minutter nedvarming og til dessert var det uplanlagt fartslek langs transporten hjem.

Jeg var litt treg i bena på starten av økten etter en hel helg i bil, men engang ute i det første draget var jeg blitt skikkelig varm og da løsnet tempoet litt også.

Første hvile kom litt dumt til - det var et fint og bratt parti på vei opp mot toppen av Vettakollen som jeg gjerne skulle ha hatt med i draget mitt. Dog hadde jeg kniven litt på strupen ift tid, og valgt å fortsette fremover i stedet for å løpe tilbake.

Det er alltid deilig å vinne over bakkene - spesielt når premien er utsikt! Fjorden fra Vettakollen.

Det er alltid deilig å vinne over bakkene - spesielt når premien er utsikt! Fjorden fra Vettakollen.

Vel oppe på toppen svettet jeg som en foss, og gledet meg over utsikten i noen sekunder. Vettakollen ligger på 419moh og beskrives av skiforeningen som "Et av de fineste utsiktspunktene i Marka."  Jeg tror jeg kan si meg enig.

Jeg tok så fatt på det fantastiske strekket innover mot Fuglemyr. Det er et utrolig flott parti som følger ryggen innover, og hvor det går an å løpe fort, selvom det er knørvete sti som slynger og bukter seg. Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) har markert hele dette området som en av sine "Eventyrskoger". Ved selve Fuglemyr på ca 400moh har man funnet rester av gamle bosetninger (tror stenalder, husker ikke 100%). Det er satt opp skilt med informasjon, så her er det mye fint for de som ikke bare vil trave igjennom også.

Herfra ramler man ned på "hovednettet" rundt Holmenkollen, og turen til Frognerseteren er kanskje ikke den mest spennnende, men både stigningen og utsikten på vei opp er god! Helt øverst åå toppen er det nå grodd litt til, så der ser man igrunn mest busker og trær.

Den blå timen nærmer seg, jeg skal løpe først litt i skogen og deretter nedover. Alt er med andre ord tipp topp tommel opp!

Den blå timen nærmer seg, jeg skal løpe først litt i skogen og deretter nedover. Alt er med andre ord tipp topp tommel opp!

På vei ned, løp jeg roligere i bakkene for å skåne bena, og gasset på litt på flatene og i de slake små motbakkene. Jeg kom inn på samme rute som slutten av Nordmarka Skogsmaraton, og kan konstatere at bakkene ikke er like vonde hver gang. De var igrunn OK i går!

Temperaturen hadde falt litt, og disen hadde lagt seg over de lavere delene av skogen. Den hadde lagt seg som et duvende mystisk teppe over Sognsvann. Telefonen var på dette tidspunktet tom for batteri, så der får dere dessverre ingen bilder og må ta meg på mitt ord.

Det er deilig med løpetur i sommernatten! Mer av slikt også takk!

Under er data, det ble et lite hull i loggingen etter ca 11km, da var økten på klokken ferdig, så da stoppet den, og det tok litt tid før jeg fikk slått den på igjen. Dere tar uansett tegningen, ettersom strekket er på grusvei.