#Mandagsmila på skogsstier!

I dag fisket vi igjen etter sprekinger på Instagram. Kåre (@kaarelona), Ida (@idgusta), Johanna (@i_johanna_) og Karl Jacob (@znaky) ble med på løpetur, og det var duket for en tur full av våt skogsbunn, sleip sten og godt humør.

Vi dundret avgårde opp på østsiden av Sognsvann på sti opp til Ullevålseter, og tok returen på vestsiden av Store Åklungen. Nydelig terreng, og fin urørt skog. Innimellom er det imidlertid partier som minner mer om ur enn om sti, og de er lettere å forsere i tørt vær enn i regnvått sensommervær. Tempoet ble derfor nevneverdig senket av å spasere enkelte segmenter, men i forhold til turen over ett så gjorde det ikke noe.

Om det hadde begynt å bli høstlig med en og annen sopp i forrige uke, så er sesongen i gang for fullt nå. Det er masse kremler i skogen, og de står falske kantareller bak annenhvert tre. 

Det er nydelig å være ute på denne tiden, jeg personlig liker spesielt temperaturen, luktene og lyset. Lyset er lavere og varmere enn midsommers, men samtidig begynner det å lukte høst i skogen. Skogen er igjen saftig som om våren, men med dypgrønne toner i lyng og mose, og innslag av klare gule blader. Endelig er det en temperatur som jeg trives med også.

For en gjeng!

For en gjeng!

Løpsuken er herved åpnet, og jeg gleder meg til både fortsettelsen og gledelig gjensyn neste mandag!

Dagens data: