Trappeløp i Holmenkollbakken

Kjekk utsikt på hvileskjærene

Kjekk utsikt på hvileskjærene

I dag var vi i Conrads domene. Det var på tide å børste støv av de innerste krokene i lungene, og fylle full syretank i lårene. Med andre ord, på toppen skulle vi være Gollum med kols. 

Tidligere økter her oppe har vi typisk løpt opp tribunetrappen til venstre for unnarennet sett fra bunn, (evt skiers right). For så å gå ned etter en liten pust, og opp igjen. Da har vi endt opp med mer eller mindre symaskin i leggen etter runde to. I dag skulle vi prøve å komme dette i forkjøpet å legge inn en liten nedløpings mellom hvert drag for å prossesere litt syre, og ha nogen lunde friske ben ved start av hvert drag.

På dagens meny stod opp trapp etterfulgt nedløpingsrunde. Gjenta 3 ganger til, så totalen blir 4.

Hvis tribunenummereringen går helt opp så skal det være 164 trinn opp, hvilket ga oss 656 trinn i dag.

Første drag ga gode tider. Conrad duket til fest, og satte PB på 46 (!)  sekunder opp. Jeg brukte til sammenlikning 52. På 80 meter er det massiv forskjell. 

Mine drag ble:

1:     0:52
2:     1:01
3:     1:10
4:     1:04

Første drage holdt tempoet godt opp de første 2/3 av trappen, deretter var det full syrestopp, og bena klarte ikke holde tritt med overkroppen. Tror kanskje jeg pådro meg en liten strekk i kjevemuskulaturen og bakside av venstre skulder på drag én. Her skal en karre og klore seg opp for en hver pris! På toppen var lungene på utsiden og bena sviktet. Målet var som sådan nådd.

Planen om å unngå symaskin i leggene med å ta noen hvileskjær fungerte, men jeg hadde fremdeles dirrende lår før alle drag unntatt det første. Beinene holdt stadig kortere, og syrestopp kom stadig tidligere. All in all et skikkelig kjør, men fy så godt det er å ta seg ut. Nå trenger jeg ikke ta knebøy heller, og det er jo noe. 

Såre lår, lunger og legger ved fullendt økt. Tipp topp stemning!