Vårløsning og sol i skogen

Nok en dag med godvær i Oslo. Etter å ha hørt at vi før helgen hadde hatt hele 17 timer med sol siden nyttår, var det kanskje ekstra godt å strekke bena i solskinnet. Bløt vårluft, og brusing fra Skarselven bidro til å gjøre det hele enda litt bedre.

Dagens økt gikk fra Hammeren, og opp veien forbi nedsiden av Ullevålseter til vi kom til isen. (Se kart under hvis du lurer på hvor langt det er smeltet) Derfra tok vi oss oppom Ullevålseter for å se hvordan det ligger an med veien opp mot Skjennungstuen. Det har smeltet av på bunn ved Ullevålseter, men hvor langt opp det er bar vei vet jeg ikke. Det får vi se senere i uken regner jeg med.

Økten var lagt opp som følger:

10 min oppvarming
3x2min, 1min pause imellom dragene direkte etterfulgt av 8x1min, 1min pause imellom dragene.
30 min rolig jogg

Med frykt for å gå tom for motbakke, brukte vi pausene til å jogge rolig tilbake, slik at vi fikk skikkelig med stigning i dragene. Lunger, lår og hofter får kjørt seg, mens knær spares. Vondt og godt på en gang. I dag var det mentalt tungt, fysisk tungt og deilig tungpustet som stod på menyen.

På toppen fikk vi halvmåne og solnedgang. Manglet bare en elg så kunne hele stasen blitt airbrushet på en trailerdør.

Her er dagens data:

Jeg slet litt med vond hofte i fjor, så i år har jeg gått inn for flere grep for å ta tyren ved hornene. Mer målrettet tøying og sist av alt av duppeditter: roller. Som den sauen jeg er har jeg fulgt flokken og hoppet på trendtoget sammen alle bakemødre, boletryner og mosjonister som alle lovpriser rullene sine. 

Nå har jeg rullet i en uke, og det virker som om det korter ned restitusjonsperioden for leggene mine i det minste. Forside hofte har jeg litt problemer med å få "kontakt" med, men det gjør godt (er dog veldig vondt) når jeg først treffer. Utside lår/hofte gjør godt, og samme for bakside hofte/rumpe. Jeg skriver vel dette egentlig mest for å ha dokumentert skriftlig for meg selv hvilken effekt, evt fravær av effekt, jeg opplever med rullingen.