Høydeopphold for mosjonister

Etter å ha hatt noen uker som har hatt høyt ukevolum for meg å være, så har jeg gledet meg til å skjære litt ned på løpemengde for å la benene komme ajour, og for å fylle på med "lungetrening" som ikke hamrer løs på løpemusklene. Her er første rapport av alternativtrening, og en litt redusert intervalløkt med løpings.

Nå er jeg i den priveligerte situasjon denne påsken, at jeg har fri på "fylldagene" frem til Skjærtorsdag. Det betyr at ikke sitter på kontoret og arbeider på dagtid, men kan labbe rundt og kose meg med litt trim av ymse slag. Jeg er dratt fil fjells, og et slikt høydeopphold kan man jo ikke la gå fra seg uten å røre seg litt.

Etter å ha hatt de første løpeturene i skikkelig skogsterreng før påske, trodde jeg egentlig at jeg var ferdig med vinteren. Det viser seg imidlertid at jeg er erke-norsk, og jeg fryder meg stort over kombinasjonen av dagslys til kl.21 og et lass med sne å leke seg i.

Etter frokost i dag så stod det litt langrenn på programmet. Jeg var ute å luftet meg sammen med paps, og i motsetning til ham, hadde jeg ikke smurt skiene, men gikk på det jeg hadde fra forrige skitur fra Skansebakken en gang i ferbruar (?). Det ble derfor knusende klart rimelig kjapt at jeg manglet all form for feste. det betød bare en ting: Stakeøkt! Dobbelttak uten fraspark mer eller mindre hele veien. Litt fiskeben i den bratteste bakken innerst ved Ustefjorden på vei tilbake, ellers melkesyre i små rare muskler og fokus på teknikk. Ingen andre arbeidsoppgaver enn å kose seg med tur!

Ikke feil å trene overkropp i slike omgivelser!

Ikke feil å trene overkropp i slike omgivelser!

Vel hjemme var det på tide med litt lunch, før det var bakkeintervaller som stod på menyen. Med maten sunket, fant jeg en fin bratt og heslig motbakke som jeg kunne koble på en liten sløyfe slik at jeg kunne løpe 4x4 med 2m pause. Usikker på om det var maten, det faktum at jeg løp i alt for mye klær, eller at jeg er 700m høyere over havet enn vanlig eller rett og slett dårlig dagsform - det var skikkelig tungt å løpe bakker i dag. Jeg har ikke løpt nok bakker tror jeg. Det er på tide å måke på med mer av det, ihverfall siden det er motbakke som er sesongens primære satsningsområde.

Møt min motstander for dagen. Den er brattere enn kameraet gir den kredit for.

Møt min motstander for dagen. Den er brattere enn kameraet gir den kredit for.

Etter all bablingen er det godt med litt data. Fortsatt god påske! Her er skituren: