Påskerapport - Sentrumsløpet – Forhåpentligvis under 40min

Sesongens første store mål nærmer seg, Sentrumsløpet. Herrelaget har fulgt at steinhardt treningsregimet de siste 7 ukene med et felles mål, -å perse. For min del innebærer det å slå rekorden fra 2012 på 39:44. Her er dataen fra rekorddagen: 

Har fulgt delvis samme treningsopplegg som i 2012 med hovedvekt på intervaller opp mot konkurranseuken. De siste 8 dagene har jeg kjørt 4 intervaller. En møllleøkt på 6*4min (2min aktive pauser mellom dragene), en økt på 3*8 min (5 min aktiv pauser), en 4*4min + 4*2min (1 og 2 min aktive pauser) og enda en mølleøkt på 4*4min. Tanken har vært å kjøre lengre intervalldrag, og holde meg i lav/middels sone 4. Forhåpentligvis vil kroppen vende seg til å holde høyere tempo over tid, eller sånn ca 38-39 min på en 10kJ

Når det kommer til intervaller liker jeg generelt å mikse opp mest mulig med tanke på lengde pr. drag, tempo (motbakke), pauser, med mer. Fantasien setter vel egentlig bare grenser. Ingenting er mer drepen enn å kun kjøre den «forgudede» 4*4 minutter’n (merker at det har vært for mye innslag av det i det siste).

Prøver også så langt det lar seg gjøre å styre unna løpemøller, men det er unektelig en fin måte å teste formen på. Jeg har løpt flere kjente intervaller på mølle til forskjellige tidspunkter i sesongen. Da kan jeg enkelt måle/sammenligne treningsøkter med tilsvarende økter som jeg har hatt tidligere, og kan således få bekreftet/avkreftet om jeg er i rute med formen. Er jeg i rute med formen nå? Håper det! Har for øvrig bare klart å løpe 10k på under 40 min to ganger tidligere. Sentrumsløpet 2010 på 39:55 og igjen i 2012.

Skal møte resten av herrelaget på mandag for et siste hardkjør før 26. april. Etter det er det ikke noe mer jeg kan gjøre. Krysser fingrene for fint vær.

Går for øvrig mot rekordmange deltakere, så satser på flere gode harer i løypaJ

Under er dataen fra dagens mølleøkt. 10 min oppvarming, 4min i 15kmh, 2 min i 9kmh, 4min i 15.5kmh, 2min i 9 kmh, 4min i 16kmh, 2min i 9 kmh, 4min i 16.5kmh, 8 min nedløping: