Fagervann Opp 2014 - Race Report

Fagervann Opp er et av mine favorittløp, så følgende beretning er på ingen måte objektiv, og bør kan hende tas med en klype salt.

Smilene sitter løst etter en knallfin opttur til Fagervann

Smilene sitter løst etter en knallfin opttur til Fagervann

Traséen opp er i prinsippet den perfekte motbakkeintervall. Omtrent hver gang du trenger en pause er naturen behjelpelig med å by på et flatere strekke, kanskje til og med litt nedover. Når hele herligheten også befinner seg i nydelig åpen furuskog, med bademuligheter på toppen, da er det intet annet å gjøre enn å legge sin elsk på arrangementet.

Løpsgjennomgang:
Stiller til start i bakre halvdel av feltet. Såvidt begynt på bakkene. Kjennes ut som om dette skal bli trå stamping oppover. Kikker på klokken og ser at jeg har løpt 500m. Huff da.  

Det går rolig og forsiktig for seg. Hver gang jeg kikker på klokken ser jeg at tempoet ligger over 7min/km. Kjapp hoderegning tilsier at jeg kommer til å ramle inn minuttet bak fjorårets tid, men akkurat nå har jeg egentlig ikke noe i mot det.  Jeg tror på dette tidspunktet at løpet er et sted mellom 2.8 og 3.5 km, så det er litt vanskelig å gjøre noen fornuftige kalkulasjoner. (Internett sa 2.8, og skiltet sa 3.5). Av den grunn tenker jeg at tiden ikke er relevant i dag. Nå skal jeg bare kose meg gjennom løypen, og nyte til det fulle. Det er ett år til neste gang.

0.75-1 km. Jeg er varm og kort i pusten. Det begynner å regne, og Fagervann Opp byr på et av sine slakere tempopartier. Lukten av våt skog fester seg i nesen, melkesyre som har begynt å melde sin tilstedeværelse forsvinner som alvedans for morgensol, og alt kjennes meget godt ut.

Svabergene i bakken begynner å bli glatte, så jeg reduserer steglengde og kraft i fraspark, prøver å sette foten i små hyller og andre steder hvor jeg kan få bedre fraspark uten å gli. Nytt flatt parti fra 1.25 - 1.65 som jeg hadde glemt. JIPPI! Det er en siste bakke før man kommer på toppen (ca 2.2km), og derfra er det bare å klemme til. Pusten går lett, og all syre er glemt når de siste par hundre meter skal forseres.  Inne i mål rundt 16:44 (foreløpig resultat, venter på listen). Uansett en saftig ny PB på distansen. Meget fornøyd!

Datatid: