Test: ASICS GT-3000 2

 

Når jeg i november skulle kjøpe meg nye løpetøfler viste det seg imidlertid at min vanlige skolanger hadde sluttet å føre Gel Kayano, og det nærmeste de hadde var GT-3000 2. Jeg har en bred fot, og den forrige skoen min var en (2E) variant, det vil si at den var ekstra bred, og hadde bl.a noe mer rom i tåboksen. Etterhvert som skoen pådro seg kilometre resulterte dette i jeg "skled rundt" i skoen ettersom mesh strakk seg/ble skadet i skogen, så denne gangen har jeg kjøpt en normalt bred sko.

ASICS Gel Kayano er for meg og mange andre en gammel kjenning, og er referansemodell som mange kjenner til. Av den grunn kommer jeg til å ha noen sammenlikninger opp mot denne. Nok om det, over til den nye skoen!

ASICS_GT-3000_2.jpg

Stats
(fra www.asicsamerica.com)
Høyde hæl: 21 mm
Høyde forfot: 11 mm
Vekt (herre): 315g (11.1 oz)

Førsteinntrykk
Jeg opplever i grunn følelsen mot fotsålen ganske lik som Gel Kayano 20, men jeg synes resten av skoen fremstår som fastere. På en positiv måte. Den sitter bedre om foten, og kjennes omsluttende uten å måtte strammes spesielt hardt. Dette er trolig en kombinasjon av ny sko, smalere lest og en litt annerledes utforming av selve skoen. Skoen har høyt et ganske høyt dropp (10mm) og byr på en annerledes konstruert pronasjonsstøtte en GK'en, og skal i følge de som kan det være midt i blinken for de som overpronerer sent i steget. 

200km senere
For egen del så kjenner jeg ikke så mye til dette med hvor i steget støtten kommer inn, men det jeg kjenner er at skoen gir meg mindre belastning på ankler når jeg løper nedover enn det Gel Kayano gjorde. Skoen har foreløpig holdt seg godt, og har fremdeles den faste følelsen i selve skoen, sålen har ikke utpekt seg i noen spesiell retning. Jeg opplever skoen som lettere på foten en GK'en, noe jeg tillegger at de er tighte mer enn at jeg opplever vektforskjellen. (Forskjellen er på ca 5 gram, og så sensitiv tror jeg ikke at jeg er). Alt i alt opplever jeg overgangen fra GK som smertefri, og om noe til det bedre. For min del så har overpronasjonen fra før avtatt en del etterhvert som jeg har løpt mer, og således kan det ha noe med saken gjøre. Dette kjennes ut for meg som en sko for de lange langturene, og en grei mengdetreningssko. Den er kraftig dempet, og vil således kunne fungere fint for de som er hælløpere også, men har kanskje litt for høyt dropp for forfotsentusiastene. Den er kanskje litt treg i sessen til å være den morsomste på intervalløkten.

+/-:
+ god passform
+ mengdetrening
+ jeg liker fargene
+ ikke så mye såle at du tråkker over når du løper på sti

+/- løpsfølelsen bedre enn på Gel Kayano, men fremdeles lite "kontakt" med underlaget

- "Tunge" sko, (ca 65g mer enn Hoka One One Huaka som har mer demping)
- Lite refleksdetaljer