Da er det dags! - Føremelding Det åpne arrangørløp

TA-TA-RA-TA! 

Da er det dags igjen. Slapset ligger 5 centimeter tykt over isen, sluddet kommer sidelengs, og skyene henger lavt når sneen smelter. Det er med andre ord på tide å finne fram løpeshortsen for første gang i år. Det er nemlig på tide med det åpne arrangørløpet på Sognsvann

Jeg befarte traséen i kveld, og kan melde at det er lite ren is, men desto mer snø/slaps per nå. Det var ikke grus oppe i dagen i dag, men stedvis var snølaget tynt nok til at det synes igjennom. Med litt flaks vil morgendagens solstek smelte bort en del!

Jevnt over ga underlaget lite hold, og på det beste sank frasparket "bare" 2-3 cm ned i den våte sneen. På det verste var det en 8-9 cm uten hold og full sklie. Verst var siste sving 30 meter før mål. Der kan det bli huskestue i morgen hvis det er like glatt! 

Jeg løp uten brodder i kveld, og grunnet mengden våt sne så tror jeg ikke broddene hadde funnet mer feste enn det sålen på terrengskoene mine fant. Hvis det derimot smelter nok ned til at isen kommer opp i dagen i morgen, da er brodder sikkert lurt. 

Dette blir årets første løp for undertegnede, og jeg gleder meg som en unge. Sånn nesten. Sofagrisen skal noe motvillig ut av komfortsonen, og det er andre boller med korte løp enn lange skiturer. Lungemos - her kommer jeg! Jeg håper vi ses, og ser frem til løpsfest!