Race report - Det åpne arrangørløp 2015

4 glade sjeler stilte til start i dag, og turen startet allerede ved Nydalen. Derfra jogget vi pent og rolig opp bakken til Sognsvann før det var dags for bånn pinne. Vi kom riktignok frem bare sekunder før start, så det var knapt med tid til å kaste overflødige tekstiler.

Tradisjonen tro var det sommerlig antrekk som gjaldt, og Heming stilte som alltid i shorts og baris. Vi andre hadde mer modererte uttrykk av sommermoten, men det var flere som sanket vikingpoeng i dag.

Tommel opp folkens! Man får jo ikke flere spillopper enn de en lager selv.

Uformell og morsom ramme til tross - i dag smakte jeg på litt sommerfugler i magen. Det har vært lite intervaller og mye langturer på meg i det siste, og da er det ikke så greit å si hvordan kroppen reagerer på 3.258km med lungemos. Arrangørløpet er også sesongåpningen, og det er en viss spenning knyttet til hva vinterens trening har brakt med seg.

Det var flere kjente fjes ved Sognsvann i dag. Frode (@klevstul)  Heming (@hemingleira) og Ida (@fjellmannen) for å nevne noen. Hyggelig med kjente fjes!

Kort oppsummert  gikk løpet over all forventning. Konkurransedyret fikk mat i dag, og dette var skikkelig stas! Bena var pigge, solen hadde gjort underverker med traséen fra i går aften, og kroppen var i grunn godt med på leken.
Edvard må øyensynlig også ha hatt en grei følelse i bena - han løp inn til førsteplass! Selv kunne jeg fryde meg over en tredjeplass.  Ingrid og Cecilie hadde også sterk innsats i dag, og Cecilie kom inn som andre* dame i dag. Vi har alle grunner til å være særs begeistret, og er heller ikke vonde å be i så måte. *Ingrid kom inn på en flott 4. plass!

*EDIT 09.03.15: Opprinnelig angitt som første dame. Resultatene er nå ute, og Agnieszka Donut  Jaskurzynska satte løyperekord i kvinneklassen for Arrangørløpet. med tiden 13:00!

Løpsgjennomgang:
0-1
Kommer litt sent på plass, akkurat fått av tights og på sko da starten går. Ligger litt kjeitete til i feltet, og de første meterene er ganske glatte. Bambi på isen i forbikjøringsfilen er vel treffende. Tempostrekket av runden med relativt rette og slage partier. Gir gass, vet at det kommer til å knotes litt i svingene senere.

1-2
Omtrent på akkurat 1 km svinger løypen hardt venstre ute på en odde. Mindre glatt enn forventet, men litt motgående trafikk fremprovoserer litt chachacha for å holde svingen i høflig avstand til andre turfolk. Ligger i en rygg som stadig sakker av litt. Bruker lille bakken etter broen til å passere, og så hente pusten inn i løpet av nedoveren på den andre siden. Runder vannet og nyter den flotte solnedgangen. Kroppen kjennes grei, er anpusten men ikke mageknip eller annet trøbbel. Pulsmåleren er hjemme og jeg løper på følelsen. For tiden er den god!

2-3
Skjønner etter runding at det faktisk bare er 3 foran meg. Edvard ligger godt i tet, og mellom ham og meg er det to som har ligget i ryggen på hverandre. Jeg begynner en jevn fartsøkning etter den "bratte" bakken etter broen på 2 km, og har bestemt meg for at jeg skal på pallen. De to foran har løpt jevnt og fint hele veien, så jeg er litt spent på hva de eventuelt kommer til å svare med. Et par skritt senere kommer jeg på at jeg ikke har så mye annet valgt enn å gi gass. Hvis de responderer og straffer meg brutalt på oppløpet så har jeg i hvertfall kommet meg fortere frem. Det har åpnet seg en luke mellom de to nå, og jeg har for øye at jeg skal i hvertfall forbi den ene, og så får det bli som det blir med resten. Rett før 3km passerer jeg, og derfra er det bare å øke på.

3-mål
Den forventede syrefesten uteblir, men lungemosen er sterkt tilstedet. Fremdeles ikke magetrøbbel, og fremdeles maks stemning. Sluttspurt opp den siste bakken, sliter med festet i siste svingen og holder på å tryne litt, men kommer helskinnet inn. Sjekker at det faktisk ikke er noen lederpulje som jeg ikke hadde sett som lå foran, og er maks fornøyd med å være 3. mann inn til mål! Denne karamellen kan nok bære meg gjennom både 5 og 6 sure intervaller når den tid kommer :D

Takk for moroa, nå er det natten, og jeg skal drømme raske løpedrømmer om fuktige skogsstier og svarttrost i trærne. Arrangørløpet er forbi for denne gang, da er våren rett rundt hjørnet. 

 

Her er et bilde av dagens helter. De ble bedt om å smile til fotografen. Selv om de egentlig ikke ville. 

Sørpekompaniet! 

Sørpekompaniet! 

Daniels data: (HRM hjemme på badet dessverre, så ingen pulsinfo)