Sånn går no dagan

En rask liten oppdatering herfra! I dag kom vinteren tilbake til tigerstaden etter at vi i noen dager nå har hatt en litt forsiktig  flørt med våren. Det har vært mye smelt og fryse på igjen i vinter, og med det også mye glatte og is. Jeg har derfor løpt litt ute, og en del inne i det siste.

Ulempen er at det å løpe inne er ganske eselpung i forhold til å løpe ute, fordelen er at det er superlett å få til godt strukturerte intervalløkter på mølle. Man har god kontroll på økning av fart og stigning, og for egen del så er det å løpe jevnt tempo på mølle så lite givende at det er kjærkomment med den forandringen underveis som intervalløkter byr på.

I det siste har jeg hatt følgende økter: 

  • Pyramide 500/1000/1500/1000/500 med 500m pause mellom dragene.(inne)
  • 2x3000m + 2x1500m, 1000m pause mellom dragene (inne)
  • 3x1000m (ute)
  • 20x45s/15 (inne)
  • Fartslek (ute) 

Jeg har forsøkt å ikke gå over terskel på øktene med lengre drag, men har tidvis gluppet på siste drag. Slik skjer!

Ellers så er det ganske moro å knive litt med seg selv på segmenter på Strava. Det lar seg godt også kombinere med transportløpings 😀  

På langtursfronten er det mer sørgelige tilstander. Jeg har hatt en b2b "langtur" så langt i år, 16km dag 1 etterfulgt av 28km dag 2. Her er jeg vel gode 7km for kort per dag i forhold til hvor jeg gjerne skulle ha vært. Langtur er imidlertid vanskeligere å få inn i småbarnslivet enn de litt kortere turene, så det krever nok mer langsiktig planlegging fra min side, og flere bestikkelser til min bedre halvdel 😂

Klatretreningen er også litt bak skjema. Jeg har ikke hatt turer med oppimot 1000hm ennå i år, og det kommer til å straffe seg (rettere sagt meg) i slutten av april. Årsbeste for min del ligger vel på rundt 600hm hvis jeg husker rett.

Oppsummert så går fartstreningen bra, klatretreningen OK minus, og langtursgrunnlaget er litt så som så. Så da vet dere hva jeg kommer til å jobbe med fremover. Og sånn går no dagan!

 

Langtur! 

Langtur!